Plaça Josep Pla, 14 baixos · 17001 Girona web@atec.cat 972 200 212

Actualitat

Actualitat 14 març

Control de la jornada laboral.

Amb la publicació al BOE el 12 de març del Reial Decret Llei 8/2019, de 8 de març, de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral en la jornada de treball s’implementa el Registre de la Jornada de Treball a totes les empreses i  per a tots els treballadors, independentment del tipus de jornada.

Es creen els registres d’entrada i de sortida de la feina de cada treballador, que hauran de tenir totes les empreses per a controlar que no s’excedeixin les jornades laborals màximes permeses per la normativa i, que si s’escau, es retribueixin les hores extres.

Concretament es modifica l’article 34 de l’Estatut dels treballadors, incloent un nou apartat (apartat 9) on s’obliga a les empreses a portar aquest registre, sense concretar la forma que ha de contemplar i, l’empresa, tindrà la obligació de conservar aquests registres per un període de quatre anys, incorrent en una infracció greu en cas de no fer-ho.

Article 34.9 “ L’empresa garantitzarà el registre diari de jornada, que haurà d’incloure l’horari concret d’inici i finalització de la jornada de treball de cada persona treballadora, sense perjudici de la flexibilitat horària que s’estableixi en aquest article.

Mitjançant negociació col·lectiva o acord d’empresa, o en defecte, per decisió de l’empresari prèvia consulta amb els representants legals dels treballadors, s’organitzarà i documentarà aquest registre de jornada.

L’empresa conservarà els registres durant quatre anys i estaran a disposició de les treballadors, dels seus representants legals i de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.”

Aquesta obligació del registre horari entrarà en vigor el proper 12 de maig de 2019.

Atec Assessors

Vols estar informat de totes les novetats i canvis legislatius que afecten la teva empresa? Subscriu-te al nostre butlletí.

MENU

Atec

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca