Plaça Josep Pla, 14 baixos · 17001 Girona web@atec.cat 972 200 212

Actualitat

Actualitat 19 des.

Entrada en vigor de la reforma de la Llei d’arrendaments Urbans (LAU)

Avui, 19 de desembre de 2018, ha entrat en vigor el Reial Decret-llei 21/2018, de 14 de desembre, de mesures urgents en matèria d’habitatge i lloguer.  Aquesta reforma introdueix modificacions significatives en la Llei d’arrendaments urbans, destacant, entre altres, les següents:

  • El termini mínim legal de l’arrendament passa a ser de 5 anys 0 7 (per a persones jurídiques), enlloc dels 3 anys que estaven establerts fins ara.
  • La pròrroga tàcita (termini pel qual s’amplia el contracte un cop transcorregut el termini mínim legal) passa de un a 3 anys.+
  • Quan l’arrendador sigui persona jurídica, les despeses de gestió immobiliària i de formalització del contracte aniran a càrrec d’aquest.
  • Es limiten les garanties addicionals a la fiança, de manera que no podrà excedir de dues mensualitats de la renda.
  • Exempció del pagament de l’ITP/AJD (Impost de Transmissions Patrimonial i Actes Jurídics Documentats) en contractes d’arrendament d’habitatge per a ús estable i permanent.
  • Els contractes d’arrendament formalitzats, a l’empara de la Llei 29/1994, de 24 de novembre, d’Arrendaments Urbans, amb anterioritat a l’entrada en vigor d’aquest Reial Decret-Llei, continuaran regint-se per dita Llei, sense perjudici, que per acord de les parts els contractes preexistents puguin adaptar-se a la reforma en qüestió.

 

 

Atec Assessors

Vols estar informat de totes les novetats i canvis legislatius que afecten la teva empresa? Subscriu-te al nostre butlletí.

MENU

Atec

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca