Plaça Josep Pla, 14 baixos · 17001 Girona web@atec.cat 972 200 212

Actualitat

Actualitat 3 des.

Novetats Fiscals 2021

Els canvis més significatius, en l’aspecte fiscal, segons la llei de pressupostos per al 2021, s’estableixen en:

IRPF

  • Increment en 2 punts percentuals de la Base Imposable General de l’impost, per a totes aquelles rendes del treball que superin els 300.000€.
  • Increment de 3 punts percentuals de la Base Imposable de l’Estalvi, per a totes aquelles rendes de capital que superin els 200.000€, per tant passaran de tributar del 23% al 26%.
  • El límit d’aportacions en els plans de pensions, que gaudeix de reducció, passa del límit actual de 8.000€ a 2.000€, per a aportacions individuals.

IMPOST PATRIMONI

S’estableix el caràcter indefinit de l’impost i, a més, s’incrementa un punt percentual, per a tots aquells patrimonis que superin els 10 milions d’euros, passant de tributar del 2,5% al 3,5%

IVA (impost del Valor Afegit)

S’incrementa el tipus de les begudes ensucrades, passant del tipus reduït del 10% que gaudien fins ara, al 21%.

Tanmateix, aquest increment només afectarà  la compra d’aquestes begudes en supermercats i la resta d’establiment però no al consum en bars i restaurants, que continuaran gaudint del tipus reduït del 10%

 

Atès als canvis descrits, en cas de trobar-se en la previsió de qualsevol operació afectada per aquests, seria convenient realitzar-les abans d’acabar l’any en curs, referit, bàsicament, a l’increment de 3 punts de la Base Imposable de l’Estalvi i al límit d’aportacions, perquè gaudeixi de reducció, als plans de pensions.

Atec Assessors

Vols estar informat de totes les novetats i canvis legislatius que afecten la teva empresa? Subscriu-te al nostre butlletí.

MENU

Atec

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca